Народният представител се разследва за търговия с влияние

Софийската градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до парламента за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу депутат в 49-ото Народно събрание с инициали Д.А. 

Предложението е във връзка с внесен на 15 април 2019 г. от спецпрокуратурата обвинителен акт срещу Д.А. за търговия с влияние. По случая в Специализирания наказателен съд е образувано съдебно производство, като след закриването на съда разглеждането на наказателното производство е продължило в Софийски градски съд, посочват от държавното обвинение. 

Поради това, че Д. А. е избран и обявен за народен представител, съдът е спрял делото срещу него. Справка в сайта на Народното събрание показва, че единственият депутат с посочените от прокуратурата инициали е Димитър Аврамов от ДПС. Искания за сваляне на депутатския му имунитет бяха изпратени и в предходните два парламента. Тъй като той има имунитет, наказателното преследване срещу него може да продължи само след разрешение на Народното събрание.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.