Ще предложим правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС, заяви Бойко Борисов

След срещите с ПП-ДБ, в четвъртък коалицията ГЕРБ-СДС започва преговори и с другите парламентарно представени политически сили. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Коалиции няма да правим, ще приложим тяхната коварна хватка – правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС”, каза Борисов. Но подчерта, че преговорите с ПП-ДБ все пак не са приключили.

Борисов коментира, че от ГЕРБ имат сериозни резерви относно управленската програма на ПП-ДБ. „Тя е силно преоразмерена, цели сектори не само генерират много дефицит”, каза лидерът на първата политическа сила.

Той допълни, че в такова НС не могат да бъдат избрани комисии, защото няма ясно мнозинство. „Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството”, коментира още той. 

„Всички виждат зловещото състояние на държавата. Без редовно правителство държавата ще изпадне в колапс още през юни”, каза Борисов.

„Доколкото разбирам, тях не ги смущава да разговарят с партии магнити или партии от хартиената коалиция. Ако ГЕРБ го прави, това е лошо, ако те го правят – е добро. Налагат двоен аршин”, каза още лидерът на ГЕРБ. И коментира, че е нечувано да правиш правителство със 69 депутати, а още по-малко - с 64.

„Те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори”, смята лидерът на ГЕРБ.

„Ако отидем на кабинет на личности, той трябва да е за максимум за 6 месеца - да приеме бюджет, План за възстановяване, правните закони и каквото може да се направи по Шенген”, каза Борисов.

Томислав Дончев пък коментира бюджета. „Средствата в резерва теоретично са 10 млрд., но това не е съвсем така. Вероятно ще се окаже, че националният бюджет дължи поне 1 млрд., ако не и 2 млрд.”, каза Дончев.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова