Оказва се, че случаят от неделя не е единственият

Пореден инцидент с премазани от дървета автомобили. Случаят е от Пловдив, където две коли бяха смазани от тежестта на паднало дърво. След намесата на NOVA, от общината разчистват района на опасните дървета.

Дърво падна върху лек автомобил в Пловдив (СНИМКИ)

Мартин Маринов преди две вечери паркирал автомобила си до блока. В неделя сутринта изпаднал в шок, когато видял колата премазана от огромното дърво. Купил у преди три седмици.
 

„Таванът е напълно смачкан. Има прекъснати кабели. Ако общината откаже да поеме отговорност за случилото се, разбира се, че ще си търся правата по съдебен път”, заканва се Мартин Маринов.

Преди дни негов съсед се разминал на косъм от подобен инцидент, след като до същия блок друго дърво се стоварило върху колата му.

„В 04:00 часа сутринта съпругът ми тръгва на работа. При слизането по стълбите, чува тътен, когато слиза пред входа, вижда, че върху нашата кола е паднало дърво”, разказва Елица Карталова.

За изправянето на тавана на автомобила семейството извадило от джоба си 1200 лв.

Тъй като често от тук преминават майки с деца, мъж наскоро се опитал да отреже едно от опасните дървета, но веднага е бил санкциониран от общината.

Живеещите в района твърдят, че са подавали жалби до районното кметство.

„Тези хора, които са виновни и не са си свършили работата - в този случай обезщетението за гражданите да се плаща от техния джоб, а не от нашите данъци”, иска Иван Семерджиев.

От общината твърдят, че сигнал до тях няма. А изкорененото 50-годишно дърво по нищо не подсказвало, че кореновата му система е изгнила, тъй като било зелено.

„Това, което ще направим днес, е да премахнем остатъците от опасното дърво с колегите от район „Западен”, еколозите да могат да направят оглед и да издадат заповед за санитарна сеч, за да премахнем и останалите опасни”, каза Николай Чунчуков, зам.-директор на ОП „Градини и паркове”- Пловдив.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.