Музиката ѝ е покорила 5 континента, гласът и има невероятните 4 октави

Музиката ѝ е покорила 5 континента, гласът и има невероятните 4 октави и някак естествено - името й означава звезда. Днес преподава в два университета в Анкара и на 71 години не спира да прави концерти - Йълдъз Ибрахимова.

Саундтракът на нейния живот: Йълдъз Ибрахимова (ВИДЕО)

"Путин беше на първи ред на мой концерт в Москва. Имаше седмица на българската култура, бяха поканени различни представители в различни посоки. Бях на сцената в Болшой театър. След концерта имаше коктейл, Путин дойде при мен, поздрави ме и каза, че концертът много му е харесал. Седна на пианото и ми предложи да направим нещо заедно. Този Путин, с когото се запознах, не мога да позная днес. Той се е променил коренно", споделя тя.

Смяната на турските имена с български и от днешна гледна точка ѝ изглежда необяснима. "Това се направи и на починали хора, което беше един абсурд. Кръстиха ме Сузана Ерова, трябваше да започна от 0. Приключи комунизмът, после отново станах Йълдъз. Хората не знаеха кое име да използват. Никой не каза защо бяха сменени имената, нямаше логика, всички бяхме в шок", заяви Ибрахимова.

Дъщеря ѝ свири на контрабас, а споделя и, че има музикална дарба. "Тя свири в Симфоничния оркестър в Лондон. Отиде там сама", разкри певицата. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.