Засилено беше полицейското присъствие в Цалапица през цялата нощ

Засилено полицейско присъствие имаше в Цалапица през цялата изминала нощ. Причината – на протеста в понеделник вечерта се стигна до напрежение пред къщата на двамата близнаци, за които прокуратурата съобщи, че са помогнали на убиеца на 24-годишния Димитър.

НАПРЕЖЕНИЕ В ЦАЛАПИЦА: Трета вечер на протест след убийството на 24-годишния Димитър

Бащата на жертвата каза, че колата, с която е похитен синът му, е на бащата на въпросните близнаци - нещо, което обвинението потвърди. Автомобилът е открит и иззет.

Братята ще се изправят пред Районния съд в сряда, срещу тях е повдигнато обвинение за лично укривателство. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Жителите на Цалапица поискаха двете фамилии, замесени в убийството да бъдат изселени. Снощи атакуваха с камъни, пиратки и димки къщата на близнаците и опитаха да нахлуят в имота, но полицията ги спря. "За нас те са съучастници. Да го чакат тук в парка, уговорили са се", споделя майката на убитото момче. 

Кметът на селото призова да не се стига до вандалски актове. „В основата на всичко са вероятно пари, но не е ясно как са изкарани. Говори се, че става дума за наркотици”, допълни Ивайло Данаилов.

Според прокуратурата близнаците са помагали на обвинения в убийството. Единият брат Борислав е транспортирал трупа, а другият Валентин е осигурил кирка, мотка и лопата, за да бъде изкопан ров. Използавали строителни отпадъци от близкото сметище, за да прикрият следите.

Късно вечерта във вторник протестиращите се насочиха към надлеза на АМ "Тракия", полицейското присъствие в района е засилено. 

Повече гледайте във видеото.