Според кмета на украинската столица става дума за нападение с дронове

Атака с дрон по руско летище в град Псков. За това съобщават руски медии, според които два военнотранспортни самолета ИЛ-76 са били унищожени.

Русия твърди: Противовъздушната ни отбрана свали дронове над Тулска област

По-рано местните власти обявиха, че са успели да неутрализират друго подобно нападение. Псков се намира на повече от 600 километра от Украйна, в близост до границата с Естония. Експлозии рано тази сутрин разтърсиха и Киев. Двама души са загинали, а един е бил ранен. Според кмета на украинската столица - Виталий Кличко, става дума за атака с дронове. 

"Експлозията изпочупи всички прозорци, входните врати също са счупени. Ужасно сме уплашени. Няколко секунди по-късно имаше нов взрив, сега се опитваме да разчистим всичко", разказва местен жител.

Москва от своя страна се закани, че действията на Украйна няма да останат безнаказани.

"Както знаете, през изминалата нощ киевският режим извърши няколко нападения с дронове срещу обекти в редица руски региони. Ясно е, че украинските дронове не са били в състояние да прелетят тези разстояния без помощта на западната сателитна информация. Действията на украинския режим няма да останат ненаказани", заяви Мария Захарова, говорител на външното министерство на Русия.