"Иска ми се бедствията да не са пробен камък за нашето единство", добави той

Иска ми се бедствията да не са пробен камък за нашето единство. Това каза писателят Иван Ланджев в „Интервюто в Новините на NOVA” в Деня на национален траур. "Имаме чисто манталитетни проблеми. Не мисля, че казваме нещо ново. Сякаш има причини, които ни пречат да функционираме като нормално общество в спокойно време, в некризисна ситуация, в нереволюционна ситуация. Усилията, духа, характера на доброволците заслужават адмирации. Но би трябвало да сме подготвени на институционално ниво да посрещаме природните бедствия", заяви Ланджев. 

Кирил Петков: Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Бойко Борисов

"Не сме подготвени. Случаите от последните години показват, че не сме. Това, което ще кажа няма да звучи красиво, но това не пречи да е истина. Инфраструктурата в България умира от старост, вместо хората. Би трябвало да е обратното - хората да са тези, които да достигат преклонна възраст и да си отиват от този свят от естествена смърт. А не инфраструктурата около тях да се руши постоянно", посочи писателят. 

Политиците вместо да се карат помежду си са длъжни да поемат политическата отговорност. Да мислят за превенции, преди да мислят за кариера. Това добави Иван Ланджев. 

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК