Това заяви американският държавен глава

Паузата в боевете между Израел и "Хамас", която беше договорена с помощта на Катар и САЩ, навлиза в четвъртия си и последен ден. От радикалната палестинска групировка дадоха да се разбере, че искат да бъде продължено прекратяването на огъня, ако се положат сериозни усилия за освобождаването на повече палестински затворници.

Израелската армия: "Хамас" освободи 17 заложници

„Преди два дни една от нашите сънароднички - момиченце на име Абигейл, навърши четири години. Тя прекара рождения си ден и поне 50 дни преди това като заложник на "Хамас". Абигейл е сред 13-имата заложници, освободени от Газа в неделя. С посредничеството на американската дипломация тя вече е на сигурно място в Израел. Продължаваме да настояваме и да очакваме, че и други американци ще бъдат освободени. Няма да спрем да работим, докато всеки заложник не бъде върнат при близките си”, увери американският президент Джо Байдън.

В неделя Израел освободи 39 палестински затворници, с което общият им брой от началото на примирието достигна 117. В неделя "Хамас" освободи група от 14 израелски и трима чуждестранни граждани, сред които и 4-годишно момиченце с американско и израелско гражданство.