Снимка: iStock
Майстор Богдан е обявен за „живо съкровище на ЮНЕСКО”
Хлябът е основно ястие на трапезата на всеки човек, а истинският вкус се усеща само от избрани хлебари, които знаят тайната на това как да направят това тестено изделие божествено вкусно.
Станимир Желязков и Богдан Богданов са открили пътя към стомасите на клиентите, реализирайки своята мечта. Тяхната пекарна притежава специфична атмосфера на обич към хляба. Там се произвежда такъв от 1934 г. и се изпича на пещ.
Евростат: Хлябът в България е поскъпнал с 30%
Майстор Богдан е обявен за „живо съкровище на ЮНЕСКО” заради уменията му да прави хляб по древна рецепта. Първата пекарна отваря врати преди 12 години в родния си град Стара Загора, а втората се намира в София.
Редактор: Цветина Петкова