Разказва „Дойче Веле”

Сигурно сте чували за гулаш – националното ястие на Унгария. Но знаете ли, че за местните той е по-различен от всички останали подобни ястия. Най-добрите в приготвянето на унгарски гулаш обясняват, че е важно да се усещат месото и червеният пипер. А те трябва да са с добро качество.

Освен това при приготвянето му трябва да се спазва традицията. Гответе дълго и с любов, съветват майсторите.

Съветите на Жофия Маутнер, автор на книги, и Ищтван Санто - главният готвач на голям местен ресторант, гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Редактор: Ина Григорова