Вижте как се приготвя италианската паста, която се приготвя в чест на светец

Сред многото видове италианска паста има една особено специална. Тя е известната като „Нишките на Бог”. Яде се само два пъти в годината и се приготвя в чест на Свети Франциск.

Това, което прави тези макарони специални, е, че много малко хора могат да ги приготвят. Основните майстори са двама – от град Нуоро, в планините на Сардиния. Необикновеният специалитет не се продава в магазините.

Стотици видове паста и точно толкова сосове: Как го правят италианците

Съставките за приготвянето на пастата са прости – основно грис, вода и сол. Майсторлъкът обаче е в начина на приготвяне. Какъв е той – вижте във видеото на „Дойче веле”.

То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Маргарита Стоянчева