Медицинските сестри са с всеки от нас през целия път на нашия живот

Професията на медицинската сестра е необикновена и е за необикновени хора. Тя изисква призвание, любов, всеотдайност и служене в името на здравето и живота. Изисква много знания и умения, непрекъснато учене, неуморен труд и грижа за едно поздраво и по-добро общество.

Медицинските сестри са с всеки от нас през целия път на нашия живот— оказващи патронажни грижи за деца и възрастни, когато са в операционните зали или полагат здравни грижи за възстановяването на пациентите, когато дават здравни съвети, когато работят самостоятелно или в екип. Те са най-близо до нуждаещите се от оздравяване. Често пренебрегват себе си и семействата си, за да дадат максимума за своите пациенти.

БЛС и НЗОК не постигнаха съгласие за анекса към рамковия договор, предстои нова среща

"Старшата сестра преди всичко е сестра. Само че тя се грижи за организацията на работата на сестрите, на санитарите, отговаря за връзката, колаборацията между лекарския екип и специалистите ни по здравни грижи. Също така, тя следи всичко в клиниката да работи - апаратура и техника. Да бъде заредено с всички необходими медикаменти, лекарства, консумативи. И трябва да е предвидено така, че да има във всеки един момент всичко необходимо за работа, за да бъдат улеснени екипите, които дават денонощно дежурство. Много е трудно с графиците. Също част от работата на старшата сестра, да се направят графиците, за да се подсигури тази 24-часова непрекъснатост на процеса на работа", обясни старшата сестра на клиниката по хирургия в УМБАЛ "Св. Анна" Светла Стоянова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas