Той подчерта добрата ѝ работа като кмет на столицата

Мисля на тези избори да вкараме на първо място като депутат Йорданка Фандъкова, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти от район „Подуяне“ в София. Той уточни, че не е разговарял с Фандъкова. Тя също присъства на срещата със симпатизантите.

Борисов подчерта добрата ѝ работа като кмет на столицата. Той обясни, че на път за срещата тази вечер е видял колко много е свършила Йорданка Фандъкова през годините и затова е решил да ѝ предложи депутатско място, но не уточни дали за Народното събрание, или за Европейския парламент.

"Тези две-три години толкова бяхме притиснати от псевдопромяната, че в един момент загубихме представа колко много е направено", допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че имат четири-пет приоритета, които са много важни, затова ще бъде усилен юридическият екип на формацията в парламента. Той отбеляза, че общинският съветник от ГЕРБ-СДС в София Георги Георгиев е много добър юрист. Борисов каза, че обмисля дали да не включи в листите него, или Антон Хекимян.

Сред приоритетите лидерът на ГЕРБ изброи иновации, строителство, образование, справедлива съдебна реформа.

Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни

Борисов обяви, че ще водят позитивна кампания. 

"За мен тези девет месеца не са загубени по отношение на външния облик на страната, 46 важни закона сме гласували в парламента трите формации  – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС", добави лидерът на ГЕРБ.

Засега Бойко Борисов не виждал как след вота партията му ще се събере с „Продължаваме промяната-Демократична България“. Според него на фона на конфликтите в света трябва да се намери начин да има стабилност в парламента.

Борисов призна, че е съветвал Кирил Петков да си остане премиер, а не да предлага Николай Денков за поста, както и че е имал и друг вариант за преговорен екип за ротацията в мъжки състав. 

Лидерът на ГЕРБ разкри, че когато са избирали правосъден министър, на среща е бил поканен да присъства и Делян Пеевски, който е предложил Христо Иванов за поста, а след отказа му - Атанас Славов. "До днешен твърдя, че не съм предлагал Калин Стоянов за вътрешен министър, а на поста да бъде назначен професионалист", каза Борисов.

"Когато не стана правителството, написах на Асен Василев с Мария Габриел да останат министри в служебния кабинет – на финансите и на външните работи, за да не се „лашне държавата и да не сме във външни конфликти“, допълни председателят на партията.

В служебното правителство ГЕРБ застават зад военния министър Атанас Запрянов и искат премиерът Главчев да смени външния - в противен случай служебното правителство няма да има подкрепата на партията. "Правителството на Димитър Главчев е правено от него", каза още Бойко Борисов. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Нели Желева, БТА