Един от големите ми успехи е приемането на здравна стратегия до 2030 г., смята той

Изборите имат огромно значение. Да помислим какво искаме да бъде бъдещето ни и да гласуваме. Има доста сериозно струпване на хули от всички страни срещу малка група хора. Това се прави целенасочено, в опит да се дискредитира противник, заплашващ нечие политическо бъдеще. Това заяви кандидат-депутатът от ПП–ДБ д-р Александър Симидчиев в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Деница Симеонова, ПП-ДБ: В Европа трябва да имаме представители, които водят диалог с гражданите

"Един от големите ми успехи е приемането на здравна стратегия до 2030 г. Тя беше отхвърлена от колегите в Здравната комисия, но с разум и разговори успяхме да постигнем консенсус.  Неподкрепилите я и по принцип не бяха съгласни и не склониха да помислят по темата. А тя ще ни помага да се грижим за децата и внуците си. Доплащането в здравеопазването трябва съществено да се намали. Това може да стане чрез електронизиране. Ефективна политическа промяна се прави само с широка подкрепа. Без такова разбиране трудно малка партия може да направи нещо съществено", смята той. 

По думите му ясната крайна цел не може да бъде компонент на противопоставяне. "Нямаме представа какво искаме да бъдем, оттук идват и проблемите в секторите. Управлението трябва да бъде базирано на ясни приоритети, справедливост и подреденост по сектори", заяви Симидчиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase