„Колкото по-негативна е една кампания, толкова повече може да отблъсне хората”, каза той

„Възможно е избирателната активност на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни да е доста по-ниска. Това показва, че самите политически формации са изхабени – нямат какво ново да предложат”. Това заяви политологът Светлин Тачев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Как се гласува с хартиена бюлетина? (ВИДЕО)

Според него самата предизборна кампания преминава през лично противопоставяне на политически лидери, взаимни обвинения и елементи на компроматна война. „Колкото по-негативна е една кампания, толкова повече може да отблъсне хората”, каза Тачев. 

Той смята, че искането за свикване на извънредно заседание на парламента ще бъде употребено и за предизборна агитация – „такава е ситуацията”.

„Хубаво е да се изисква увеличаване на парите за определени сектори", каза той визирайки искането на ПП-ДБ за увеличение на заплатите на лекари, медицински сестри и санитари. "От друга страна – казусът за Сребреница е доста сложен. Ако наистина е имало разговори за промяна на позицията на България, ние се измъкнахме. Щеше да е странно да се въздържим, защото ние сме съавтори на тази резолюцията на ООН за Сребреница”, допълни Светлин Тачев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase