От БДЖ определиха деянието като тероризъм

Прокуратурата в Монтана е повдигнала обвинение на мъж за причиняване на повреда на локомотив на железопътната гара в Лом. Той е машинист и е направил пълни самопризнания за извършеното. В събота през нощта са били срязани пет маркуча на спирачната система на локомотив и е било счупено предно челно дясно стъкло на машината.

Прокуратурата разследва отрязаните спирачки на локомотив в Лом

С това деяние е създадена опасност за живота на други хора, гласи обвинението. От БДЖ определиха като тероризъм срязването на спирачките на локомотив на гарата в Лом. 

„Налице е вътрешно служебен конфликт. В желанието си да напакости на конкурентната локомотивна бригада е предприел тези действия, които са изключително неприемливи и осъществяват състав на престъпление за което следва да понесе наказателна отговорност за това, което е извършил“, заяви Олег Димитров - окръжен прокурор на Монтана.

Експерт: Срязаните спирачки на влак в Лом - смъртна присъда за пътниците

От БДЖ казаха за NOVA, че служителят им ще бъде освободен от работа, а законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор. 

„Жалкото е, че това е служител на БДЖ с дългогодишна практика и с много добри служебни показатели, не е имал никакви провинения и даже се е отличавал в работата. С деянието са причинени значителни имуществени вреди на стойност около 5 хиляди лева и отделно, което е и по- важното с тези действия е застрашена сигурността на влаковата композиция, като се излага на риск здравето и живота на пътниците и на локомотивната бригада“, допълни Димитров.

На мъжа е повдигнато обвинение за увреждане на подвижен железопътен състав.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase