Целта на двойката била да пътува, докато работи

Двойка американци реши да зареже заседналия живот и да го замени за такъв с повече свобода и възможности за пътуване. За целта Джош и Емили Шерер превърнали училищен автобус в свой уютен дом.

Двамата са женени и са в края на 20-те си години. Те работят като инженери, а през 2020 г. преминават изцяло на дистанционен режим на работа. Първоначално свързани от любовта си към пътуването и споделена амбиция да го правят постоянно, те правят смела крачка напред към мечтата си, купувайки училищен автобус през януари 2021 г. с намерението да го превърнат в мобилен дом. Училищните автобуси били по-евтини от истинските кемпери и осигуряват повече пространство за двамата съпрузи, всеки от които има нужда от собствен офис.

Руснак превърна изоставен самолет в приказна вила на Бали (ВИДЕО)

Автобусът има и свой профил в Instagram, наречен „Aurora the Adventure Bus“. Подвижният дом разполага с тавани от кленово дърво, душ, кухня с пълно оборудване, слънчеви панели и сателитен интернет. Цялото преобразуване в крайна сметка струва на двойката 80 000 долара.

Оказва се обаче, че „животът на колела“ не е толкова евтин, колкото двойката си мислела, че ще бъде. Дизелът струва около 300 долара на месец в зависимост от това колко често зареждат, докато застраховката на мобилния им дом за една година е около две хиляди. Сателитният интернет също е със солидна такса от $150. Изпразването на септичната яма на автобуса също се таксува, а трябва да се извършва около два пъти месечно.

Превърнаха изоставен влак в луксозна туристическа атракция (ВИДЕО)

Досега Шерер са били със своя дом на колела в Аляска, Ню Мексико, Тексас и Колорадо. Въпреки че предварителните и месечните разходи за автобуса им са били по-високи, отколкото са си представяли, те са успели да намерят пари в бюджета, за да купят парче земя в Айдахо, където планират в крайна сметка да се установят.

Повече гледайте във видеото.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Редактор: Калина Петкова