Според него снайперист на Сикрет сървис е неутрализирал нападателя

Снайперист на Сикрет сървис е неутрализирал стрелеца на митинга на Тръмп. Покушителят е бил опитен, вероятно с дългоцевно оръжие. Агентите са закъснели със секунди да реагират - снайперисти от охраната на външния периметър на бившия президент, които сканират цялата територия постоянно. Това заяви в "Събуди се" проф. Йонко Мермерски, официален преводач на Тръмп по време на срещи с български лидери.

Стрелба на митинг на Доналд Тръмп, изведоха го с кръв по ухото (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му атаката "ще спечели точки" на Тръмп. "Тъй като е обърнал главата си в момента на стрелбата, му е пробита само ушната мида, иначе щеше да бъде уцелен в тила зад ухото. Около Тръмп има три периметъра на охрана - вътрешен, среден и външен. Във вътрешния има петима агенти на Сикрет сървис, нарича се "диамант". Те пряко го защитават, покриха го с телата си и го предпазиха непосредствено след стрелбата. В средния периметър отново се намират агенти, които обаче са сред зрителите на митинга. Външният се осигурява от местната полиция и снайперисти. Трябва на такъв голям периметър на открито, на какъвто е бил митинга, да има по-засилено покритие от снайперисти. Смятам, че мероприятията докрая на кампанията ще бъдат на закрито и всеки ще бъде сканиран с магнитомер, за да не се вкарват оръжия", коментира той. 

Според него реториката както на републиканците, така и на демократите, е била остра по време на предизборната кампания. "Има проблем с контрола на притежанието на оръжия в САЩ, но престъпленията в САЩ в над 95% се извършват с нелегално придобито", посочи проф. Мермерски. 

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase