Около 65% от цялата мрежа на германския аутобан няма ограничение за скоростта

Немският аутобан има собствена полиция. Знаехте ли това, питат в репортаж на „Дойче веле”. Тези служители на реда наблюдават движението по 220-километровата отсечка от магистрала в германската провинция Хесен. Колата, която използват, е дизел с 265 конски сили. Те носят оръжия и  бронежилетки, показва репортаж на „Дойче веле”.  

При извънредна ситуация те минават през специална аварийна лента, направена от шофьорите, които са блокирани заради катастрофа. 

Коя е колата, дала име на цяло поколение

Магистралните полицаи отговарят основно за пътно-транспортните произшествия, проверяват и коли - дали шофьорите притежават необходимите документи, дали са употребили алкохол или наркотици.

Дебатът за ограничението на скоростта в Германия продължава от десетилетия. Около 65% от цялата мрежа на аутобана в момента нямат ограничение.  

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase