Вижте как се приготвя т. нар. tet cake

Виетнам – страна, която предлага на туристите интересни и нестандартни на вид храни, но също така и много вкусни. Такова местно ястие е tet cake (bánh tét) – пикантна торта, приготвена от лепкав ориз, боб мунг и свинско месо, увити като цилиндър в бананово листо. След което се вари, а когато е готово, банановото листо се отстранява от „тортата“ и плънката се нарязва на колелца.

Ястие с вид на метла: Какви са съставките и къде се приготвя то

Чин Май приготвя това ястие от години и споделя пред VOA, че е натрупала толкова много опит, че се справя много бързо при изпълнението на рецептата. Тя допълва, че в различните райони във Виетнам bánh tét има своите разновидности. На места се приготвя с повече мазнина, в други части на страната се слагат, например, картофи и мандарини. А най-вкусна „тортата“ става, ако е направена в каменна пещ. 

Снимка: iStock

Bánh tét е част от традицията на Виетнам и задължително присъства на масата по време на виетнамската нова година. А приготвена от ръцете на възрастните хора, тя е истинско завръщане към селото и любовта към корените, посочват от VOA.

Снимка: iStock

Вижте видеото на Voice of America.

Тибет - покривът на света, който носи тайните на миналото и бъдещето (ГАЛЕРИЯ)

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America