Тя ще се срещне с екипа, отговорен за предизборната кампания

Първа публична проява на Камала Харис след оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара в Съединените щати. В кратко изявление от Белия дом тя благодари на президента Байдън и заяви, че това, което той оставя надминава това на всички досегашни президенти. Вицепрезидентът, която получи подкрепата на Байдън за номинацията на Демократите, заяви, че вижда в него редица качества - честност, почтеност, отдаденост на вярата и семейството, голямо сърце и любов към страната.

Байдън подкрепи Камала Харис за кандидат-президент

Харис започна изказването си, като отдаде почит на Джо Байдън, който не присъстваше на събитието, защото е болен от Covid-19. „Наследството на Байдън е несравнимо в съвременната история. За един мандат той вече надмина наследството на повечето президенти, които са изкарали два мандата на поста. Можете да пляскате“, каза тя на тълпата, след като изброи постиженията на Байдън. Харис обяви, че ще се срещне с екипа, отговорен за предизборната кампания.

В публикация в социалната мрежа Х, Байдън повтори част от своето изявление, обявявайки края на кампанията си за презибиране в неделя. „Ние сме САЩ – няма нищо, което да не можем да направим, ако го направим заедно”, пише той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: "Би Би Си"