„Реакцията на властите е много адекватна", обясни бившият вътрешен министър

„Трудно е човек да бъде толкова категоричен, защото няма никаква яснота колко материал има във въпросните складове и какво може да се очаква. Така бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира противоречието между местната и националната власт – призива за евакуация чрез националната система за оповестяване и кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който смята, че това е прекалено всяване на паника.

Кметът на Елин Пелин: По-добре хората да останат по домовете си, за да потушат евентуални малки пожари

„Реакцията на властите е много адекватна. Всички са на място, има и следователи, които са готови в първия възможен момент да започнат разследването. За съжаление, престъпленията, свързани с взривове и с палежи са проблем, защото много от доказателствата се унищожават от огъня и трудно се установяват нужните факти за правилното решаване на ситуацията. Надявам се в този случай да се установи какво се е случило”, обясни Йорданов.

Той съжалява, че това не е първият подобен случай, няма да бъде и последният от този вид. „В миналото в различни части на страната се случват подобни неща. Когато се работи с подобни материали има много голям риск и би следвало хората да бъдат добре подготвени и много внимателни”, каза Йорданов. 

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ В СКЛАДА ЗА ФОЙЕРВЕРКИ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase