Аятолах Али Хаменей се закани със "сурово наказание" за убийството на Хания

„Кръвта на Хания няма да отиде напразно”. Това заяви говорителят на външното министерство на Иран Насер Канани след убийството на лидера на „Хамас“ в Техеран, предаде иранската държавна агенция ИРНА.

Лидерът на "Хамас" е убит в Техеран

„Заветът на Хания ще засили дълбоката и неразрушима връзка на Иран, Палестина и съпротивата", каза Канани.

Харис призова Тел Авив и „Хамас” да се съгласят на предложението на Байдън за разрешение на конфликта

Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей предупреди, че Израел ще понесе "сурово наказание“ за убийството Хания, предава ТАСС.

"С това действие престъпният и терористичен ционистки режим създаде повод за сурово наказание и ние считаме за свой дълг да отмъстим за кръвта на този, който претърпя мъченическа смърт на територията на Ислямска република Иран“, се казва в съобщение, разпространено от пресслужбата на Хаменей.

Аятолахът допълва, че Хания "отдаде скъпоценния си живот преди много време на бойното поле и беше готов за мъченическа смърт, като загуби много от своите роднини и приятели по пътя“. Хаменей изрази своите "съболезнования на ислямската общност, фронта на съпротивата, смелия и горд народ на Палестина, семейството и оцелелите членове на семейството“ на палестинския политик.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС, "Фокус"