Адвокатът му каза пред медиите, че ще обжалва

Районният съд в Перник реши - докато тече разследването за побоя на 56-годишна жена в Перник, обвиненият 17-годишен младеж остава в ареста. Адвокатът му ще обжалва това решение.

Жената е в кома и с опасност за живота след побоя. Прокуратурата повдигна обвинение за нанасяне на средна телесна повреда на тийнейджъра. Той се оказа познат на полицията – за кражба и притежание на наркотици.

Жената, пребита от тийнейджъри в Перник, е в кома

4:30 през нощта. Нищо не подсказва, че секунди след като вземе кафето си, жената ще бъде нападната от двама души.

„Единият е дошъл при нея и е казал, доколкото знам от майка ми: „Какво правиш тук?” След това си сваля качулката, идва и започва да я бие зверски. Да сме благодарни на жената от магазина, че се намесва и спират да я бият. Ако не е била тя, можело е да я убият”, разказва Борис Василев, племенник на пострадалата жена.

Младеж преби жена в Перник, тя е в болница със счупена челюст

17-годишните момчета се разотиват. Въпреки раните си, жената успява да се прибере вкъщи, но няколко часа по-късно изпада в безсъзнание.

„Започнала да пуска пяна от устата и е припаднала. Запалих колата и отидохме в Бърза помощ”, разказва Борис Василев.

Прокуратурата повдигна обвинение на единия от нападателите. А съдът го остави в ареста. Камери обаче не бяха допуснати в съдебната зала.

„Това е някакво инцидентно негово решение да го направи, ужасно съжалява и това го каза пред съда”, каза Николай Цветков, служебен адвокат на обвиняемия. Младежът казал също, че не познава жената.

Пред полицаите обвиняемият също не дал обяснение за постъпката си.

„Нямали са никаква връзка преди това и най-вероятно всичко това е станало съвсем случайно”, обясни Венцислав Алексов, говорител на МВР-Перник.

Възможно ли е стар конфликт да е причината за побоя – близките на пострадалата също не успяха да кажат. В социалните мрежи кметът на Перник пусна снимка на единия от двамата младежи с думите, че го прави за назидание. А вътрешният министър Калин Стоянов, отново във Facebook изтъкна, че извършителят вече е познат на полицията.

„Познат е с притежаване на наркотични вещества и кражба. Независимо от това, че те са непълнолетни, законът ще бъде приложен такъв какъвто е”, заяви Венцислав Алексов.

За справедливост се надяват и близките на пострадалата. И за чудо да излезе от комата и да оздравее.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase