„Новият филм не е това, което очаквате, но определено е това, което искате“, каза още Камерън

Малко са филмовите франчайзи, при които просто разкриване на заглавието е достатъчно, за да развълнува публиката. „Отмъстителите“, „Междузвездни войни“ и „Джеймс Бонд“ сред тях. И не на последно място „Аватар“.

Въпреки че франчайзът няма много филми с името си, първият „Аватар“ (2009) е най-касовият филм на всички времена, а продължението „Аватар: Пътят на водата“ (2022) държи рекорда за третия най-касов филм в историята.

На специално събитие Джеймс Камерън обяви, че заглавието на новия филм от поредицата ще бъде „Аватар: Огън и пепел“. Това предизвика бурни аплодисменти на феновете в залата.

Почина продуцентът на "Титаник" и "Аватар" Джон Ландау

Той допълни, че историята ще срещне зрителите с нови култури, нови условия за живот и нови екосистеми. Режисьорът обеща, че ще има и повече детайли за планетата Пандора. „Новият филм не е това, което очаквате, но определено е това, което искате“, каза още Камерън.

В новия „Аватар“ отново влизат Сам Уортингтън и Зоуи Салдана. Филмът трябва ще излезе по кината през декември 2025 г. Предвидено е създаването на още два филма от поредицата, които трябва да бъдат пуснати на голям екран през 2029 г. и през 2031 г.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!