Тяхното участие беше част от последната вечер на националния конгрес на демократите

Последната вечер на националния конгрес на Демократическата партия в САЩ включваше открит урок по правилно произнасяне на името на Камала Харис с участието на две от племенничките на кандидатката, предаде "Асошиейтед прес".

Камала Харис официално прие номинацията на демократите

Актрисата Кери Уошингтън представи момичетата, като каза: „Забелязах, че има хора, които се мъчат – или се преструват, че се мъчат, да налучкат правилното произношение на името на нашия бъдещ президент“. Уошингтън добави: „Объркването е разбираемо. Неуважението не е. Така че тази вечер ще помогнем на всички да разберат кое е правилното произношение“.

На сцената излязоха 8-годишната Амара и Лийла, на 6 години. Двете са дъщери на племенницата на кандидата за президент Мийна Харис.

„Първо казваш „кома” („Кома” означава запетая на английски)“, каза Амара. „После казваш „ла” като „ла-ла-ла-ла-ла”, добави Лийла.

Барак и Мишел Обама – с вълнуващи речи в подкрепа на Харис

Някои от ораторите на националния конгрес на Демократическата партия се затрудняват с първото име на Харис, включително бившият президент Бил Клинтън, който го каза като „Камъла“ в речта си в сряда вечерта.

Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп сякаш се наслаждава на възможностите да изопачава произношението, което демократите смятат за знак на неуважение. Тръмп обикновено казва „Камаала“. На въпроса защо, Тръмп отговори миналия месец, че е чул името на Харис да се произнася по „около седем различни начина” и че въобще не го е грижа как го казва.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Петя Гергова, БТА