Украинският президент се надява да посети Съединените щати през септември

Дронове подпалиха две руски петролни депа. Едното от тях е в Кировска област, на хиляда километра от границата с Украйна. Няма яснота дали дроновете са украински, но руските власти съобщиха за унищожени четири безпилотни апарата. Нападенията идват в момент, когато друго подобно съоръжение в Пролетарска област продължава да гори, десет дни след като беше атакувано.

Междувременно президентът Володимир Зеленски заяви, че войната с Русия ще завърши с диалог, а той ще представи план на американския президент Джо Байдън и на двамата му потенциални наследници - Камала Харис и Доналд Тръмп. Кремъл обаче отговори, че преговори не се предвиждат, а специалната военна операция продължава.

Зеленски: Русия нанесе един от най-тежките удари срещу Украйна

„С Путин не може да има компромиси. Диалогът днес е празен и безсмислен, защото той не иска да приключи войната по дипломатически път. Той не го иска, преструва се, че е готов за дипломатически път, но при условие, че му дадем 30% от земята си. Операцията в Курска област е част от плана, за който ще разговарям с президента Байдън. Основната цел на този план е да принуди Русия да прекрати войната. Аз наистина искам тя да приключи при справедливи условия за Украйна. Ако планът бъде приет и изпълнен, което също е много важно, ако тези два елемента работят заедно, тогава вярваме, че основната ни цел ще бъде постигната”, уточни президентът на Украйна.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase