Природозащитници мечтаят водният басейн да се превърне в място за забавление и почивка

Реките са изключително важни не само за животните, растенията, но и за хората. Те са източник на питейна вода. Природозащитник разказва, че се занимава с възстановяване на околната среда през целия си живот. Той работи по много проекти, а един от тях го отвежда до река Анакостия, където водата е много чиста, разказва Voice of America.

По реката плуват лодки от четири яхтклуба. Единият от тях - Seafarers Yacht Club е основан още от Елинор Рузвелт.

Отдадени на каузата: Вдъхновяващата история на едно семейство, което се бори за опазването на природата

Реката е малка, градска и в нея се събира целия дъжд, който пада. Близо 1 милион души разчитат на реката. Но в района има т.нар. комбиниран водопровод  – една тръба пренася и дъждовната вода и тази от канализацията. Екозащитниците установяват, че хората изхвърлят милиарди галони отпадни води в реката, което е проблем. Те мечтаят един ден Анакостия да бъде място, в което хиляди ще могат да влизат във водата, да плуват и да се забавляват.

„За мен това е духовна връзка с реката, бреговете и районите около тях, но когато водата е чиста“, споделя един от активистите. Той вярва, че хората ще осъзнаят нуждата от чиста вода и ще работят в посока опазването на природата, предава VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice fo America