Гиър посочи, че не е предполагал колко успешен ще стане филмът

По време на майсторския клас на 81-ия филмов фестивал във Венеция актьорът Ричърд Гиър се пошегува, че между него и колежката му Джулия Робъртс не е имало „никаква химия“ в сцената, в която неговият герой - богатият бизнесмен Едуард, съблича героинята на Робъртс, Вивиан.

„Този актьор и тази актриса очевидно нямаха никаква химия помежду си. Отдавна не съм виждал сцената, но е секси”, каза Гиър. 

Актьорът заяви, че според него ролята му в хитовата романтична комедия е била „престъпно подценена“. „Това беше основно костюм и добра прическа“, казва той.

Най-известните холивудски фамилии (ГАЛЕРИЯ)

Гиър посочи, че не е предполагал колко успешен ще стане филмът. „Това е много малък филм с чудесен режисьор на име Гари Маршал. Но ние се забавлявахме да го снимаме. Не знаехме дали някой някога ще се впечатли този мъничък филм".

Голяма грешка, разбира се, тъй като романтичната комедия се превърна в един от най-касовите филми на своето време. Звездата казва също, че секси сцената с пианото е импровизирана.

„Гари ме попита: „Какво правиш късно през нощта в един хотел? Аз отговорих: „Ами, обикновено съм с джет. И не спя цяла нощ и обикновено някъде има бална зала или бар, намирам пиано и свиря на него“, спомня си 75-годишният актьор.

Джулия Робъртс разкри защо никога не се е събличала пред камера

„Ние просто импровизирахме тази сцена. Аз започнах да свиря нещо унило, което беше вътрешният живот на този герой“, допълва Гиър. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!
Източник: БГНЕС