Преди заседанието близките на убития младеж и жители на селото отново се събраха на протест

Делото срещу близнаците от Цалапица, обвинени, че са съпричастни в убийството на 24-годишния Димитър Малинов, навлезе в заключителната си фаза. Съдът в Пловдив отложи делото заради липсата на запис на телефонен разговор.

Всички свидетели и вещи лица в производството бяха разпитани. Адвокатът на братята поиска запис на телефонен разговор като важно доказателство между основния заподозрян Рангел Бизюрев и един от братята. Според защитата от него става ясно, че Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати.

„Това, че Бизюрев в предходни заседания твърдеше в качеството му на свидетел, че братята Динкови, моите клиенти, са му се обаждали, за да изграждат версии, категорично не отговаря на истината. И такъв разговор има записан от единия от моите клиенти, където именно Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати. Двамата братя от първата секунда признават вина. Те не отричат фактите по делото”, заяви адвокатът на близнаците Светлана Званчева.

Близки на убития Митко от Цалапица искат нов следствен експеримент

Въпросният запис беше поискан още на предходното заседание, но не беше предоставен. Съдът го поиска повторно и за последен път, като отложи заседанието за 24 октомври, когато близнаците ще разберат своята присъда. Срещу тях е повдигнато обвинение за вещно укривателство, за което по закон могат да получат до 5 години затвор.

„Мен не ме устройва за лично укривателство до 5 години, тъй като излизат с чисто криминално досие и им се намалява присъдата. След три години и четири месеца дали Митко ще се върне вкъщи? Ние една година и два месеца след убийството на Митко виждаме как Окръжната прокуратура в Пловдив се подиграва с нас и ги води укриватели. Митко не е вещ, не е документ. Митко е човек”, отвърна майката на убития мъж Атанаска Бакалова.

Преди днешното заседание пред съдебната палата на протест отново се събраха близките на убития младеж и жители на селото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase