Разказва „Дойче Веле”

Проливни дъждове опустошиха огромни райони в Централна Европа и Африка. Тропическите бури причиниха смърт и разрушения в Азия. Карибите се страхуват от повече и по-силни урагани. По-високите температури на океана променят времето и повишават морското равнище.

Мария Тамайо живее на остров, недалеч от филипинската столица Манила. Къщата ѝ вече се наводнява не само през дъждовния сезон. По време на прилив водата залива стаите, но после не се отдръпва. Водата е навсякъде - по мебелите, дрехите и хранителните запаси.

Улиците и сградите на острова са постоянно наводнени. Но повечето жители не могат да си позволят да го напуснат. Въпреки че се страхуват, че той ще изчезне от картата на света.

Как промените в климата влияят на района и защо някои острови вече са под вода – гледайте във видеотоТо е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:30 ч. и сряда от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Ина Григорова