Al-Aqsa Martyrs е едно от малкото останали медицински заведения в Газа

Болницата Al-Aqsa Martyrs е една от малкото останали в Ивицата Газа. Тя обслужва близо 2 милиона души, разказва Voice of Ameirca.

Д-р Ибрахим Абу Сакр е бежанец от северната част на Газа. За него всеки ден е борба за спасяване на човешки животи заради боевете между Израел и „Хамас“. Част от проблемите, които стоят пред медицинските работници, е намирането на достатъчно легла за пострадалите, както и сериозната липса на лекарства.

Своята история пред VOA споделя и Рида Ал-Раи, чиято дъщеря е осакатена при израелска атака. Тя се нуждае от операция, болките са неописуеми, а обезболяващите не достигат, споделя жената. И въпреки трудностите тя е благодарна, че в болницата могат да се погрижат за момичето.

Войната между Израел и "Хамас": Ще се стигне ли до примирие в Газа? (ВИДЕО)

Д-р Абу Сакр прекарва голяма част от деня си в хирургията, но казва, че винаги мисли как да се справи с недостига на ресурси, сред които е и липсата на медицинско оборудване, и консумативи.

„Не знам как ще приключи тази война, но ние работим извън предела на възможностите си. Това не е по силите на нито една болница, на нито един лекар. Не знам как успяваме да понесем болката и умората, но все още се държим“, казва още д-р Абу Сакар. И се моли конфликтът скоро да приключи.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Voice of America