Десетки души са арестувани

Продължават акциите срещу купуването на гласове в няколко града на страната. В четвъртък в областите Враца, Сливен, Варна и Бургас протече специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотици и битовата престъпност. Десетки бяха задържани и разпитани.

Област Кърджали

В петък сутрин стартира акция „Купен вот” в Кърджали. Вече има един сигнал за търговия с вот и оказване на натиск. Проверяват се автомобили, има набелязани и търговски обекти. Няколко души са разпитани и са с предупреждение.

„На територията на ОДМВР-Кърджали се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с избирателните права на гражданите. Обект на разследване ще бъдат лица, които влияят на вота, както и обекти като заложни къщи и магазини, в които се извършва лихварска дейност и се дава стока на вересия”, каза в ефира на „Здравей, България” комисар Атанас Чотров, началник на отдел „Охранителна полиция” в ОДМВР-Кърджали.

Вчера се появиха списъци с имена от областта - така наречените „Български елфи”. „Тези хора са познати на органите на реда, но за тях няма издадени предупредителни протоколи. Предприемат се мерки по случая”, обясни още комисар Чотров.

Област Велико Търново

Акция "Купен вот" се провежда и в крайните квартали на Горна Оряховица. Задържани са четирима, проверени са 150 души, а няколко се издирват. Разследват се три сигнала за покупко-продажба на гласове.

Министерство на вътрешните работи обяви за общодържавно издирване бившия началник на отдел „Охранителна полиция“ в града Калин Колев. Той е в неизвестност от 2 октомври. Преди изчезването си бившият полицай оставил мобилния си телефон, автомобила и ключовете за дома си. От МВР призовават всеки, който има някаква информация за издирвания, да съобщи в най-близкото районно управление или на телефон 112. От няколко години Калин Колев се лекува от психично заболяване. 

Заради акцията ГКПП-а в Горна Оряховица са изградени в кв. "Гарата" и "Калтинец". 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase