За последните две седмици на израелски удари са убити над 1100 души

ООН предупреди, че Ливан е изправен пред ужасна бежанска криза. Според Върховният комисар за бежанците за двете седмици, в които Израел нанася удари в Ливан, са убити над 1100 души. Стотици хиляди са оставени без елементарни грижи или са били принудени да се преместят, а на системата на здравеопазването са нанесени големи щети.

Тел Авив настоява, че нанася точни удари по цели на "Хизбула", но според говорител на армията, бойци на въоръжената групировка все по-често използват линейки за да се придвижват.

Нова група българи, евакуирани от Ливан с помощта на Канада, се завърна у нас

"Аз дойдох от Набатие. Пътищата са задръстени, преходът ни отне два дни. Трудно беше без вода. Искаха много пари за нея. Едва се добрах до тук, да благодаря на Господ", заяви Иса Хилал, бежанец от Ливан в Сирия

"Искаме да бъде приложен Френско-американската инициатива. Тя беше подкрепена от Европейския съюз, Швейцария, Австралия и много други страни. Но както знаете покушението срещу Хасан Насрала разруши всичко, договорено в Ню Йорк. Въпреки това продължаваме да искаме спиране на огъня и дипломатическо решение. Ситуацията е драматична", категоричен е Зияд Макари, министър на информацията на Ливан.

Редактор: Станимира Шикова