Според лидера на "Възраждане" след изборите вероятно ще бъде съставено правителство

„Най-вероятно ще има правителство, след като минат изборите - по утвърдения модел на сглобката ПП-ДБ, ДПС на Пеевски и ГЕРБ. Този ход на ПП-ДБ - да направи правителство отново с Борисов и с Пеевски, ще доубие коалицията. Те загубиха повече от 50% от гласовете си. Тези хора нямат политическа визия. Имат икономическа, финансова, лична визия за собственото си оцеляване. Те не мислят за България. В момента ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ са в много силна сглобка". Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Костадинов за парите по ПВУ: Предлагат ни 500 млн. компенсации за ликвидиране на индустрия, която струва 30 млрд. лева

По негови думи от години българското общество е разединено. „Ако българските партии не съумяват да постигнат разбирателство, трябва да се обърнем към народа. Имаме предложение, което смятаме, че решава всички проблеми, които произтичат от сегашната политическа система и нейния упадък, а именно - референдумите. Предлагаме референдум за членството на България в еврозоната, предлагаме да се преговори членството на страната ни в ЕС”, заяви Костадинов.

„В Русия и Украйна се води гражданска война. Докато ние се вторачваме в един театър, в Газа бяха целенасочено взривени детски болници от Израел. Ако приемем, че Украйна е жертва, а Русия - агресор, в същия случай Ливан е жертва, а Израел е агресор. Ако осъждаме агресията на Русия като държава, трябва да осъдим и агресията на Израел. Жертвите не трябва да бъдат делени”, каза лидерът на „Възраждане”.

Според него, ако партията му управлява България, на първо място ще възстанови суверенитета на страната. „Благодарение на членството на България в НАТО, ние загубихме три пъти българската сигурност и потенциал. България има по-малка армия, по-слабо въоръжение. Единствено армията гарантира суверенитета ни. А свободата няма цена”, добави Костадинов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Виктория Гетова