Те са в отговор на спекулации, че Пеевски е напуснал страната

От пресцентъра на "ДПС-Ново начало" пуснаха кадри с Делян Пеевски с уточнението, че са от посещението му в Якоруда днес. Видеото е в отговор на допусканията на негови опоненти и медии, че лидерът на партията в момента е в Катар или в Сърбия. На кадрите се виждат лидерът на "ДПС-Ново начало",и привърженици на партията в Якоруда в последния ден от предизборната кампания, обясняват от пресцентъра.  Във видеото Пеевски пита кмета на Якоруда Мехмед Вакльов какво има да се прави в града и поздравява жени на улицата. С тях е и кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Спекулациите с местонахождението на Пеевски бяха подхранени от публикация на кандидата за депутат от "Алианс за права и свободи" Илхан Кючюк, в която той призова Пеевски "да даде незабавно пресконференция на живо в реално време, в БТА например, и отляво и отдясно му да седнат Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Халил Летифов и Хамид Хамид". По-късно се появиха информации, че Пеевски вероятно е напуснал страната.

Междувременно, от МВР излязоха с официална позиция за случая с разкритата печатница за фалшиви пари в Шумен. В изявлението на силовото ведомство се казва, че "за пореден път се прави опит то да бъде въвлечено в предизборната кампания от политически партии и кандидати за депутати". "Ръководството на МВР категорично отхвърля появилите се твърдения за каквито и да било връзки на политически сили и политически лица с разкритата производствена база", допълват от МВР по повод настояването на Кючюк за оборване на "информацията, че печатницата е“студен резерв” на Пеевски и Хамид за купуване на гласове за вота в неделя".

 

Редактор: Станимира Шикова