Съдът реши на братята да бъде приспаднато времето на задържане в ареста, което до момента е година и три месеца

Районната прокуратура в Пловдив обжалва постановената 3-годишна присъда при първоначален общ режим на близнаците Борислав и Валентин Динкови. Това съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. Двамата бяха осъдени за лично укривателство по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. От всяко едно от наказанията, наложени на братята, ще бъде приспаднато времето на задържане в ареста, което до момента е година и три месеца, реши Районният съд в Пловдив в четвъртък. 

На съдебното заседание в обвинителната пледоария представителят на Районна прокуратура-Пловдив е поискал максимално възможната присъда, предвидена от закона, а именно 5 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, посочват от прокуратурата. 

Убийството в Цалапица: 3 години затвор за близнаците Динкови

С внесения от Районна прокуратура-Пловдив протест на присъдата се настоява за увеличаване на наказанието на близнаците до размера, поискан от прокурора - 5 години лишаване от свобода за всеки един от тях, допълват от държавното обвинение. 

По-рано през деня близки на починалия Димитър Малинов призоваха изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов да направи пълна проверка и ревизия на делото срещу близнаците от Цалапица и то да бъде върнато за ново разглеждане. Жители на селото настояват обвинението срещу братята Динкови да бъде променено и те да получат по-тежки присъди, както и да се изготвят всички експертизи.  Хората от Цалапица готвят нови протести, този път пред главната прокуратура.

Редактор: Станимира Шикова