Екип на "Календар" провери охраната на няколко произволно избрани банки в столицата....

У нас масово се пести от разходи за сигурност. Така коментира охраната на банките председателят на Асоциацията на охранителите Иван Иванов.

 

Междувременно екип на "Календар" провери охраната на няколко произволно избрани банки в столицата. Една от банките бе една от многото с по един охранител - обикновено служител на сектор сигурност към нея. В друга нямаше охранител, а хората от района потвърдиха, че не са виждали охрана от месеци.


Това показват и кадрите, заснети тайно на място. Банковият клон се намира на централно място в столицата, в широко помещение с банкомат, който периодично се зарежда с пари. Не е бронирана и касата вътре.


Служители са три жени на средна възраст. Името на банката няма да бъде споменато, за да не стане мишена на обирджии. Бе получена информация от граждани за други неохранявани клонове на банки в столицата.


Според председателя на Асоциацията на охранителите Иван Иванов у нас се пести от сигурност.

Оосвен това законът не дава възможност на охранителите на рискови обекти да употребяват адекватна сила или оръжие в случаи на опасност – просто, защото не прави ясно разграничение между типове охрана.