Възрастен мъж се опитал да помогне, но и той бил нахапан. Детето е в болница и е претърпяло няколко операции...

Домашно куче нападна и жестоко нахапа 8-годишно момченце и 72-годишен мъж в Асеновград. Инцидентът стана на оживена улица в града.

Детето е настанено в болница в Пловдив, където е претърпяло няколко операции. Възрастният мъж, който се е притекъл на помощ, е с разкъсни рани по ръцете.

Прокуратурата в Асеновград на този етап отказва да образува досъдебно производство срещу собственика на кучето, въпреки че след разследване в \"Темата на Нова\" парламентът реши собствениците на такива кучета да се наказват със затвор.

Жестокият инцидент е станал около 17.30 часа на улица \"Марин Дринов\" в Асеновград. Пет деца си играели на улицата, когато кучето скъсало синджира в двор на къща, излязло на улицата и нападнало едно от децата.

Теодор карал колело си, когато кучето го повалило на земята. Момчето твърди, че по никакъв начин не е провокирало животното.

Случайно минаващ по улицата възрастен мъж чул виковете му за помощ и успял да  спаси живота му. Изкопчил детето от лапите на разбеснялото се куче,  в резултат на което животното се нахвърлило и срещу него.

Родителите на пострадалото дете ще съдят собственика на кучето. Животното, кръстоска между породите \"Чао-чао\" и \"Овчарско куче\", е собственост на 40-годишния Ерол Халим, който го отглеждал в двора си вече 4-та година.

Собственикът отведе кучето при свои приятели извън града, които ще се грижат за него. Само преди месец същото куче се нахвърлило върху по-голямото братче на 8-годишния Теодор, момчето обаче се спасило.