Това се случва заради публикации в медиите, че линейка обикаля селата и изкормва деца и майки за органи...

Линейка на спешна помощ беше атакувана с камъни в квартал  \"Столипиново\" в Пловдив. Причина за това е слуха, че мистериозен реаномобил обикаля нощем областта и краде деца и жени.

Отново според непотвърдените разкази ставало дума да трафик на органи. За лъжливия слух, всял масова паника в региона,\"Календар\" разказа още преди дни.  

Шофьорът и докторът, които са били нападнати са в шок и не искат да говорят. Водачът занапред ще работи в друг район, а лекарят е в отпуск след инцидента. Заради случилото се екипите на Спешна помощ отказват да влизат в ромския квартал. Трендафил Думбалаков, който от 10-години кара линейка също признава, че се страхува.

\"400 лева заплата взимам и накрая отиваме да ги лекуваме и те ни се отблагодаряват с камъни. Да не говорим, че не са и осигурени\", допълва той. Трендафил е свикнал с камъните и обидните думи, защото освен шофьор в Спешна помощ той е и професионален футболен съдия.

От полицията обясниха, че лъжливият слух е тръгнал от Пазарджик и че в момента се създава истерия и в други градове, като се очаква страшната мълва да стигне до Черноморието.

От полицията още веднъж успокояват, че слухът за мистериозната линейка е лъжлив.