Дори за неплатена сметка от 30 лева, ще се отива на съд...

Дори за неплатена сметка от 30 лева за вода  ВиК - Пловдив дава абонатите си на съд и спира чешмите им. Към момента дружеството е завело дела към 8 хиляди семейства.


Още по-сериозно е намерението на монополиста за този минимален дълг да запорира заплатите, банковите сметки дори и личния автомобил на длъжниците.  


Към момента 80% от домакинствата в Пловдив не си плащат редовно водата. За да събере задълженията си, Водоснабдителното дружество прибягва до драстичната мярка.


Така от днес за сметки над 30 лева инкасаторите на дружеството връчват на неизрядните домакинства писма за доброволно плащане. Евтимия Здравкова вече е уведомена, че ако до 15 дни не погаси задълженията си, ще бъде дадена на съд. Тъй като заплатата й е 400 лева, жената ще плати задълженията си разсрочено. Днес внесе по-голяма част от сумата. 


От дружеството обясняват, че ако не се издължим и след поканата за доброволно плащане, отиваме директно на съд. Не е изключено на вратата ни да се появи и частен съдебен изпълнител, за да опише имуществото.


Неизрядните абонати на ВиК дължат към момента на дружеството над 5 милиона лева. Сред тях има и семейство,  което е натрупало 4 хиляди лева за вода.