До седмица след покупка на автомобил втора ръка трябва да посетим застрахователите...

КАТ засили проверките за застраховка \"Гражданска отговорност\". Хайки дебнат не само по основните пътища, но и в по-малките населени места.


Санкциите, които се налагат са между 300 и 400 лева.  Нарушителите, които карат с превишена скорост, също ще бъдат санкционирани драстично.


Застрахователи предупреждават веднага след покупка на автомобил втора ръка да посетим офисите им в рамките на седмица. В противен случай рискуваме да останем без обезщетение, ако крадци посегнат върху новата ни придобивка или станем жертва на пътен инцидент, дори при наличието на пълно \"Автокаско\".


Тази препоръка е задължителна, ако предишният собственик на колата е сключил задължителната застраховка \"Гражданска отговорност\" и пожелателната \"Автокаско\". Важно е да не забравяме, че в този случай застраховките не се прехвърлят автоматично на наше име.


За да сме спокойни за новото си движимо имущество при евентуален инцидент на пътя или кражба, е необходимо да намерим време и в седемдневен срок да съобщим на застрахователя за сделката.


Ако все пак не успеем да прехвърлим полицата на застраховката в определения седемдневен срок, не бива да се притесняваме. Застрахователите са длъжни да ни обезщетят, ако още през първата седмица станем жертва на пътен инцидент или крадци посегнат върху новият ни автомобил.


Застрахователите предупреждават обаче, че ако на осмия ден след сключването на сделката все още не сме намерили време да ги посетим, щетите по колата ще бъдат за наша сметка.