Форумът включва прожекции на над 40 филмови заглавия в НДК между 11 и 20 ноември.

Предпремиерна прожекция на най-новия филм на Уди Алън \"Полунощ в Париж\" (Midnight in Paris) ще даде началото на 25-ото издание на фестивала \"Киномания\" на 9 ноември от 19 ч. в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите на фестивала.

Форумът, който тази година се провежда под мотото \"Презареждане\", включва прожекции на над 40 филмови заглавия в НДК между 11 и 20 ноември. За първи път в историята си \"Киномания\" ще гостува и на Варна във Фестивалния и конгресен център в периода между 18 и 24 ноември.

41-вият филм на Алън е разходка в златните години на изкуството и литературата. Филмът е определен като романтична комедия и е заснет изцяло във френската столица Париж. Във филма участват популярни имена като Оуен Уилсън, Рейчъл МакАдамс, носителят на \"Оскар\" Ейдриън Броуди, Майкъл Шийн и съпругата на президента на Франция Никола Саркози - Карла Бруни.

\"Полунощ в Париж\" разказва за двойка - холивудски писател и годеницата му - озовала се в Париж на бизнес пътуване. Един ден писателят решава да се разходи сам в среднощен Париж, който му поднася интригуващо пътуване във времето в компанията на личности като Скот Фитцджералд, Ърнест Хемингуей, Пикасо и Бунюел.

Билетите за прожекцията на 9 ноември вече са в продажба в билетния център на НДК. /БГНЕС