През последните дни се разпространяваха противоречиви информации за неговата съдба...

Синът на сваления и убит либийски лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам направи кратко обръщение към своите привърженици, в което заяви, че е жив и се намира на територията на Либия. Той смята да продължи съпротивата срещу бунтовниците.

 

\"Ще продължим съпротивата. Намирам се в Либия. Жив съм, свободен съм и смятам да се боря до край и да отмъстя\", заяви синът на Кадафи.

 

По-рано на един от сайтовете на привържениците на режима на Кадафи се появи изявление, в което Сейф ал Ислам е посочен за наследник на Муамар Кадафи и водач на борбата срещу бунтовниците.

 

Полковник Муамар Кадафи управлява Либия в течение на 42 години. Той загина на 20 октомври в околностите на своя роден град Сирт. Предполага се, че е убит от бунтовниците, които го пленяват, след като автоколоната на полковника е бомбардирана. Заедно с Кадафи е убит и неговият син Мутасим, а също така и министърът на отбраната.

 

Другият син на Кадафи Сейф ал Ислам успя да избяга. През последните дни се разпространяваха противоречиви информации за неговата съдба. Според някои от тях той беше заловен, а според други – даже убит. Телевизионното обръщение на Сейф слага край на тези спекулации. /БГНЕС