Най-много са задържаните в Ню Йорк - 180 демонстранти...

Повече от 300 участници в движението \"Окупирай Уолстрийт\" в САЩ са били арестувани за нарушаване на обществения ред. Най-много са задържаните в Ню Йорк - 180 демонстранти. Седем полицаи са били ранени при опитите на силите за сигурност да разпръснат демонстрациите.

 

Сред арестуваните е и пенсиониран капитан от полицията, който дошъл на протеста облечен в парадна полицейска униформа. Много от участниците в демонстрацията носели със себе си оцет като средство за противодействие срещу сълзотворен газ.

 

Полицията конфискувала вериги и катинари, с които някои от протестиращите имали намерение да се заключат към вратите на офисите във финансовия район на Ню Йорк, разположен около борсата.

 

Протестите напълно блокираха работата на такситата и куриерските компании в южната част на Манхатън. Служителите в офисите на \"Уолстрийт\" бяха допускани до работните си места през полицейски барикади след показване на документи за самоличност.

 

Десетки полицаи преградиха тесните улици около нюйоркската фондова борса и използваха палки, за да изтласкат на тротоара протестиращите.

 

Демонстрантите изпълниха улица на няколко пресечки от борсата и спряха движението там. Миналия месец 700 души бяха арестувани, след като блокираха движението по Бруклинския мост. Днешните протести са организирани два дни след като полицията разруши лагера на протестиращите в парка \"Зукоти\".