Предстои комисия да разследва причините и пораженията...

Овладян е пожарът, който избухна в цеха за смоли на русенския завод \"Оргахим\" снощи. Работата на спасителните екипи обаче е била допълнително затруднена от липсата на организация в предприятието.

 

Предстои комисия да разследва причините и пораженията. Ще се направи оценка и на останалите предприятия с рисково производство в района.

 

Огнената стихия лумна снощи около 21.00 часа в цех за смоли в русенския химически завод \"Оргахим\". При пожара се е срутил покривът на цеха. 30 пожарникари и пет пожарни се бориха 6 часа с огнената стихия.

 

Техни колеги от съседните области Разград, Търново и Силистра също са участвали в потушаването на пламъците. В момента на пожара в цеха е имало седем души, те са изведени и не са пострадали.

 

Трима работници са били леко обгазени и са потърсили лекарска помощ. В района на предприятието се отделяха огромни черни кълба дим и остра миризма, чуваха са се и силни тътени.

 

Лаборатории правят на всеки час замервания за опасни вещества във въздуха. Още снощи бяха отчетени малко над допустимите стойности на въглеводороди, но няма опасни химически вещества.

 

Пожарът е овладян, но все още огнеборци обливат сградата с вода. Тепърва предстои междуведомствена комисия да установи причините за инцидента и щетите. Ще се проучи дали сградата няма да се срути преди да бъде допусната комисия. Няма точна информация към момента какви количества химикали е имало в цеха. Тепърва ще се търсят виновните за пожара.