29 души все още се водят за безследно изчезнали...

Телата на още пет души бяха открити в заседналия край бреговете на Италия туристически кораб \"Коста Конкордия\". С това броят на жертвите на инцидента стана 11.

 

Спасителните екипи обявиха, че 29 души все още се водят за безследно изчезнали. От компанията-собственик обявиха, че причината за инцидента с кораба е непозволена маневра, предприета от капитана.

 

Днес капитанът на кораба Франческо Скетино беше разпитан от съдия. Пред магистратите той отново е отрекъл, че умишлено е приближил кораба до брега.

 

Междувременно беше разпространен запис на телефонен разговор между офицер от бреговата охрана и Франческо Скетино. От него се разбира, че капитанът е напуснал кораба преди всички пътници да го напуснат и е отказал да се качи обратно, за да евакуира останалите.

 

След това капитанът уверява бреговата охрана, че ще се върне на борда. Въпреки това обаче, очевидци твърдят, че още преди полунощ Скетино е пристигнал на брега.

 

Днес спасителните екипи извършиха контролирани взривове на части от \"Коста Конкордия\". Целта е да стигнат до помещения на кораба, които все още не са проучени. Опасността от евентуална екокатастрофа в региона все още не е преминала.

 

В кораба има 2300 тона гориво, като до момента не са забелязани течове.