Премиерът каза, че това е струвало 20 хил. лева и Етрополе си платили

Футболният отбор Витоша - Бистрица (Бистришките тигри), в който играе и премиерът Бойко Борисов, е ползвал правителствения самолет, за да отиде на мач във Варна. Това заглавие излезе в днешната преса. Освен отборът на Борисов, на борда били и футболистите от Чавдар - Етрополе. Негов почетен президент е депутатът от ГЕРБ Емил Димитров.

Премиерът потвърди информацията, но коментира, че в това няма нищо нередно. И уточни, че полетът е струвал 20 хил. лева.

Цената на полета била платена от Чавдар – Етрополе, чиито почетен президент е депутатът от ГЕРБ Емил Димитров. Това станало с писмо от Футболния съюз, а досега правителственият самолет бил ползван от футболни отбори поне 20 пъти, посочи премиерът.

„20 хиляди някъде, по фактура е платил Етрополе, за Левски що не питате, за ЦСКА що не питате, за другите отбори? Те какъв по-различен отбор са от Бистрица? А те не са момчета ли, кви са? Ми кво тогава?” Това беше коментарът на Бойко Борисов.  

Докато откриваше първата по рода си у нас училищна спортна зала, Борисов не пожела да уточни кое е наложило транспортирането на двата тима с Авиоотряд 28.

„Когато беше фалирала гимнастиката на Илияна Раева, аз съм й осигурил и спонсори, и парите за това. Витоша Бистрица я има много преди мене и ще я има много след мене”, каза още Борисов.

Репортер: Искра Урумова