Криминалистите са претърсили четири адреса в самоковското село Мала църква

Криминалисти от Самоков под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършиха претърсване на четири адреса в самоковското село Мала църква.


Имотите, които са били обект на вниманието им са собственост на  Г.С. на 61 години, баща на един от подсъдимите от групата за мокри поръчки „Килърите”, обвинен за укриване на оръжия и боеприпаси, както и за помагачество в организирането на убийство.


В един от имотите, обитаван от Хижаря и семейството му, служителите на реда намерили малокалибрена пушка със заглушител и оптичен мерник, както и общо 250 малокалибрени патрона /6.5 мм/, съобщават от пресцентъра на МВР.


Намереното оръжие и боеприпаси са иззети от полицията. Назначени са експертизи. По случая е образувано досъдебно производство, а Г.С. е задържан за 72 часа.


Това е вторият случай, при който в дома на възрастния мъж са намерени големи количества незаконни боеприпаси.


През 2010 година при претърсване на същия адрес криминалистите намерили и иззели 218 патрона от различен калибър, а също и  400 грама тротил, един огнепроводен шнур и капсул детонатор. За притежаването на боеприпасите и взривните вещества през 2011 г.

61-годишният мъж е осъден условно на година и четири месеца с 3 години изпитателен срок.


Справка в регистрите сочи, че криминалното досие на бащата на подсъдимия стартира още през далечната 1968 г., когато е регистриран за кражба на магнетофон от училище. През 2007г. за възпрепятстване на съдебните власти е бил глобен с 500 лева, защото не допуснал съдия- изпълнител в дома си.