Разследващите подозират, че става въпрос за убийство от ревност или психични проблеми

Две остават основните хипотези за жестокото четворно убийство на семейство Тепавичарови, което потресе Пловдив – убийство от ревност или психични проблеми, които военнослужещият Георги Тепавичаров е прикривал. Това научи Нова Телевизия от източници, близки до разследването.

От 8 февруари започва разпит на над 50 свидетели. Първи във военната прокуратура ще бъдат привикани колегите на сержанта от авиобаза “Граф Игнатиево“.

Съдебно-медицинската експертиза по случая“Тепавичарови“ е готова. Това разкри шефът на Военната прокуратура в Пловдив Емил Ангелов, който наблюдава разследването по делото. Съдебните медици са категорични в заключението си - Тепавичаров е бил физически здрав. Дали е имал психични проблеми ще кажат специалистите, които тепърва ще изготвят психологичния портрет на сержанта.

Съседите в блока на семейство Тепавичарови отхвърлят категорично мотива за четворното убийство да е ревност.

Засега без достатъчни аргументи е версията, че в основата на убийството е финансов проблем. Оказа се, че кредитите от 250 хиляди лева, които Тепавичарови са теглили от банките, са ги погасявали редовно. Сега парите ще връщат родителите им. В Нареченски бани хората се готвят за подписка, с която да помолят банката да опрости кредитите на Тепавичарови.

Последни ще бъдат разпитани родителите на Георги и Нина. Засега те са ключовите свидетели, които ще помогнат разследването да тръгне по конкретна версия.

За първи път досега в 20-годишната си практика военният прокурор се сблъсква с толкова жестоко престъпление - тройно убийство с последващо самоубийство.